I jepet fund dilemës, studimi: A janë fëmijët më të lumtur nëse kanë më shumë lodra?

0
347

Lodrat janë shumë të rëndësishme për fëmijët, por kërkimet e fundit kanë treguar se dhënia e shumë lodrave fëmijëve mund të ketë efektin e kundërt, ata në fakt mund të jenë më pak të lumtur.

Claire Lerner, studiuesja e zhvillimit të fëmijëve thotë se sa më shumë lodra të ketë një fëmijë, aq më pak pak ka dëshirë të luajë.

Shumë lodra mund të ndikojnë në një humbje të përqendrimit të nevojshëm q♪7 duhet për të mësuar. Michael Malone, një profesor në Universitetin e Cincinnati, është dakord.

Hulumtimi i tij ka treguar se lodrat më të vogla dhe më të mira çojnë në rritjen e ndarjes dhe bashkëpunimit, dy aftësi të vlefshme jetësore.

Shumë lodra inkurajojnë lojën e vetme, dhe në të njëjtën kohë shkaktojnë një ndjenjë të mbingarkesës joproduktive, raporton 24 sata hr.

Për prindërit kjo do të thotë që nuk ka nevojë për stres për të marrë të gjitha lodrat që fëmija dëshiron.

Kalimi i kohës me fëmijët tuaj është shumë më i vlefshëm. Një studim i 3000 fëmijëve të moshës tre deri në pesë vjeç në Universitetin e Oksfordit zbuloi se suksesi akademik i fëmijëve varet më shumë nga mjedisi i shtëpisë dhe përfshirja e prindërve sesa nga lodrat apo pajisjet elektronike që ata u japin.

Ndërsa ato që kishin më pak lodra dhe ishin pa pajisje elektronike, si tableta dhe celularë, por kishin prindër që kalonin më shumë kohë me to, dolën më mirë në shkollë dhe në shumë fusha të zhvillimit social dhe emocional, duke theksuar se vëmendja e prindërve është më e mirë se çdo lodër apo ekran.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj