Damiano David i Måneskin “i pastër”, rezulton negativ në testin e drogës

0
593

Drejtuesit  e Eurovision kanë konfirmuar se fituesi i këtij viti Damiano David – i grupit italian Måneskin – ka kaluar një test vullnetar për drogë pas finales së drejtpërdrejtë të këtij vit inga i cili ka rezultuar negative.

Måneskin kundërshtoi me forcë pretendimet e përdorimit të drogës pasi pamjet e Davidit duke përkulur mbi një tryezë gjatë transmetimit, u shpërndanë në mediat sociale.

Që atëherë, David vullnetarisht bëri një test droge për të zgjidhur çështjen, të cilën Bashkimi Evropian i Transmetimeve (EBU) tani e ka adresuar në një deklaratë.

Të hënën pasdite, një zëdhënës i EBU tha: “Pas akuzave për përdorimin e drogës në Dhomën e Gjelbër të Finales së Madhe të Konkursit të Këngës Eurovision të shtunën në 22 maj, Bashkimi Evropian i Transmetimeve (EBU), siç kërkohet nga delegacioni italian, ka kryer një rishikim të fakteve, përfshirë kontrollimin e të gjitha pamjeve në dispozicion.

“Në provë droge u ndërmor gjithashtu vullnetarisht më herët sot nga këngëtari kryesor i grupit Måneskin i cili ka kthyer një rezultat negative. Asnjë përdorim droge nuk ndodhi në Dhomën e Gjelbër dhe ne e konsiderojmë çështjen të mbyllur.”

EBU shtoi se ata ishin të alarmuar që spekulimet e pasakta që çuan në lajme të rreme kanë lënë në hije shpirtin dhe rezultatin e ngjarjes dhe kanë ndikuar padrejtësisht në bandë.

“Ne dëshirojmë ta përgëzojmë edhe një herë Måneskin dhe t’i urojmë atyre sukses të madh. Ne shpresojmë të punojmë me anëtarin tonë italian Rai për prodhimin e një Konkursi Spektakolar të Eurovizionit në Itali vitin e ardhshëm”, përfunduan ata.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj