Nga Adrian Xhillari te djali i bosit të “Vefa-s” dhe trafikantë, kush janë 570 të dënuarit që përfitojnë nga akti normativ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pas aktit normativ të qeverisë për shkak të pasojave të krijuara nga koronavirusi, 570 të dënuar do të marrin leje për tre muaj.

Avokatët e shumë prej të burgosurve, kanë nisur takimet me punonjës të burgjeve, për t’u siguruar klientëve lejen 3 mujore.

Nga totali, vetëm 5 gra kanë arritur të përfitojnë leje, duke shkelur kështu parimet e barazisë.

Në mesin e përfituesve është Olesia Duka, dentistja nga Durrësi e cila u dënua për mashtrim me shuma të mëdha.

Një tjetër përfitues është Adrian  Xhillari, i dënuar për mashtrim të rëndë me naftën Virgin.

Ai hodhi në treg 4.4 mln litra naftë të papërpunuar, duke i shkaktuar miliona euro dëm shtetit shqiptar.

Në listë është edhe Artan Alimuça, djali i Vehbi Alimuçës, djalit të “Vefa Holding”, i cili mashtroi 57.923 persona, në kohën e firmave piramidale.

Përfitues nga lista është edhe Gamzend Merkaj, personi i cili rrëfeu para policisë rrëmbimet e kryera nga grupi i Edison Harizajt në Vlorë.

Lista me përfituesit është hartuar më 24 mars 2020 nga drejtori i Përgjithshëm i Burgjeve, Agim Çela

Ajo që vihet re është fakti se  pjesë e listës janë të dënuar për prostitucion, vrasje, ndërsa jashtë kanë mbetur persona të dënuar për vepra më të lehta penale.

Ministria e Drejtësisë ndërkohë duhet të japë shpjegime se cilët janë kriteret e hartimit të kësaj liste.

Lista e plotë ndërkohë është siguruar nga “Shqiptarja.com”.

Lista e plotë

Shpërndaje
Share.

Komento