fbpx

Ende asnjë përmirësim! Shtyhet gjendja e “lockdown-it” në Greqi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zgjatja e bllokimit në rajonin e Atikës u njoftua në konferencën e vendosur për shtyp të Premten nga Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile, Nikos Hardalias, duke informuar, për situatën mbizotëruese në zonat “e kuqe”, si dhe cilat zona qëndrojnë në “bllokim të fortë”.

Z. Hardalias njoftoi qëndrimin e Atikës në “të kuqen e thellë” dhe zgjatjen e bllokimit të fortë deri më 8 mars, duke i referuar posaçërisht Pireut dhe sektorit perëndimor, ku situata duket se është përkeqësuar ndjeshëm, ndërsa situata është përkeqësuar në shumë zona.

Në sektorin e Pireut shkakton shqetësim të veçantë, pasi rastet aktive janë rritur me 80%, në 1,342. Si në qendër ashtu edhe në zona të tjera. Kontrollet do të intensifikohen për të kufizuar shpërndarjen. Për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të virusit përmes portave të hyrjes në tokë, do të ketë masa kufizuese për stacionet kufitare nga Kakavia dhe Evzoni:

– Orët e hyrjes nga këto stacione janë nga 7:00 deri në 7:00 pasdite (përfshirë kalimin e kamionëve), në vend të 7:00 në mëngjes deri në 11:00 në mbrëmje si më parë.

– Kufiri prej 700 personave që kishin të drejtë të hynin nga këto stacione tani përcaktohet në 400 persona në ditë.

Përdorimi i detyrueshëm i testeve të shpejta të antigjenit në të gjithë ata që hyjnë në vend nga stacionet specifike, përfshirë drejtuesit e kamionëve.

– Në rast të zbulimit të një rasti pozitiv, hyrja në vend nuk lejohet.

– Të gjitha të ardhurat nga këto stacione i nënshtrohen një arrest shtëpie 14-ditor, me përjashtim të shoferëve të kamionëve.

Shpërndaje
Share.

Komento