Durrës/ Rama inspekton zyrat e punës: Kurse dhe trajnim për të papunët

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministri Edi Rama ishte në ambjentet e Qendrës së Formimit Profesional në Durrës, që ofron kursin e trajnimit “Start SMART.”

Zyrat shtetërore përmes një trajnimi disa javor, ndihmojnë personat e papunë që ju drejtohen zyrave të punës, por nuk kanë një kualifikim fillestar dhe nuk dinë se nga t’ia fillojnë dhe çfarë pune të kërkojnë.

“Qendra e Formimit Profesional Durrës i shërben të gjithë zonës së Durrësit, Krujës, Fushë-Krujës me shërbime trajnimi afatshkurtër që variojnë nga disa javë në disa muaj, maksimumi në rreth 6 muaj. Konkretisht, një nga paketat e fundit që kjo qendër e formimit profesional ka lancuar është paketa “Start Smart” dhe që targeton të gjithë ata që kanë qenë të papunë për një kohë të gjatë, të larguar nga tregu i punës dhe i trajnon ata me aftësi bazë si të kërkojnë  një vend pune, por edhe si të kenë shprehitë e duhura për të fituar një vend pune,” – u shpreh zëvendësministrja e Ekonomisë, Dajna Sorensen.

Kryeministri iu premtoi kursantëve se mbështetja do të vijojë edhe më pas kursit, duke i ndihmuar ata në gjetjen e një pune.

Të jeni të sigurt që kjo ju ndihmon shumë, se ju e keni dëshirën për punë, por s’keni akoma një kualifikim minimal. Kështu që këtu merrni disa parime bazë, pastaj në vijim ne do t’ju ndihmojmë për të pasur kontaktet e duhura me sipërmarrjet dhe për të filluar punë,”-  theksoi Rama.

Një nga mësueset e qendrës është shprehur se zyra e punësimit orienton të gjithë në formim profesional ose në punësim.

Janë të gjithë punëkërkues të papunë, që vijnë nga zyra e punësimit dhe sot fillojnë kursin në qendrën tonë. Kursi është dyjavor, 4 orë mësimore çdo ditë, bëjmë vlerësimin e aftësive sociale dhe në fund bëjmë profilin që e çojmë në zyrën e punësimit,” – tha një nga mësueset e Qendrës

Shpërndaje
Share.

Komento