BE ka dyshime për disa shtete, çfarë do të ndodhë më Shqipërinë për hapjen e kufijve në 1 Korrik?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Situata në të gjithë botën është bërë e ndërlikuar për shkak të situatës nga Covid-19, sidomos në lidhje me rihapjen e kufijve. Ende nuk është vendosur një datë e caktuar dhe përfundimtare nga Bashkimi Europian që të pranojnë të gjitha shtetet. Bashkimi Europian është duke krijuar një draft për kufijtë, ku ka listuar shtetet që mund të lëvizin lirisht. Pikërisht, kjo marrëveshje nuk është arritur ende nga të gjitha shtetet nga të cilat do të autorizohet hyrja në Europë.

Marrëveshja e hapjes së kufijve nuk duket shumë afër, aq sa është hipotezuar që do të ndodhë një shtyrje e datës së planifikuar më parë, ajo e 1 korrikut. Një gjë e tillë shkruhet në mediat italiane, në të cilën citohet se ajo që është mëse e sigurt është përjashtimi i rihapjes së kufijve me Shtetet e Bashkuara, Brazilin dhe Rusinë për shkak të situatës së tyre epidemiologjike. Këto janë vendet me rastet më të shumta dhe ku qarkullimi i virusit është akoma shumë i lartë. Ditët e fundit ka pasur zëra se BE apo dhe Greqia, vendi fqinj nuk do i hapë kufijtë me Shqipërinë, ndërkohë që Mali i Zi pas hapjes së kufirit e rimbylli përsëri.

Lista e vendebe me të cilat BE mund të hapë kufijtë

Shqipëria
Vatican City
Monaco
Montenegro
Andorra
Serbia
Bosnia and Herzegovina
Ukraine
Turkey
Kosovo
Democratic People’s Republic of Korea
Turkmenistan
Vietnam
China
Thailand
Myanmar
Mongolia
Japan
South Korea
Georgia
Bhutan
Lebanon
Indonesia
Uzbekistan
India
Tajikistan
Kazakhstan
Palau
New Zeland
Australia
DominicaBahamas
Saint Lucia
Uruguay
Jamaica
Cuba
Guyana
Paraguay
Venezuela
Nicaragua
Costa Rica

Shpërndaje
Share.

Komento