Artan Fuga: Të mos përdoret vaksina për spektakël apo fushatë elektorale

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesori i Komunikimit, Artan Fuga deklaroi për “News 24”, se, së pari origjina nga vjen vaksina duhet që të bëhet transparente.

“Kur shteti ndërmerr detyrën e tij që të ruajë shëndetin publik, duke vënë në shërbim të shëndetit vaksinës, është edhe problem politik, është problem i raportit të shtetit me shoqërinë dhe prandaj ka vend edhe për arsyetime. Të gjithë ne presim që edhe shqiptarët të kenë akses tek vaksinat.

Jam i bindur se do kemi akses tek vaksinat. Po ashtu, jam i bindur se vaksina e kontrolluar është mjet shumë efikas. E kam kaluar Covid-19 dhe jam interesuar ta bëj vaksinën. Për origjinën e vaksinës, kemi të bëjmë me problem të besueshmërisë publike”, tha Fuga.

Artan Fuga theksoi se ardhja e vaksinave në këtë mënyrë, shkakton një problem në raportin mes shtetit dhe qytetarit.

“Ka një problem, që ka të bëjë me raportin e shtetit me qytetarin. Shteti i thotë qytetarit që unë e di përgjegjësinë për ty. Një shtet demokratik nuk funksionin me parimin “ju rrini se e di unë”. Nuk mund t’i thuhet qytetarit që për këto gjëra i di unë dhe ti të jesh i sigurt. Nuk e di se çfarë fshihet, as dua të bëj teori konspiracioni dhe as të bëj kritika që nuk i kam të provuara.

Shteti shprehet që ju zgjasni krahun, por nuk do ta dini se çfarë do t’ju futet aty.  E di që çdo shtet në BE e ka të vështirë që t’ju thotë qytetarëve të vet, se ua kemi hequr juve vaksinat dhe do ua japim një shteti tjetër. Nuk e di se çfarë loje luhet në mes”, u shpreh Fuga.

Më tej, Fuga deklaroi se me çështjen e vaksinimit duhet të mos bëhet spektakël dhe çështja të mos përdoret për fushatë elektorale.

“Do ishte e papranueshme që çështja e vaksinimit të popullsisë të bëhej çështje elektoraliste. Dihet që vaksinimi në popullatën europiane vaksinimi do vazhdojë gjatë 2021. Nuk ka përse të bëhet me spektakël, tek stadiumi ku bëhen ndeshjet kombëtare, me inskenim sikur do bëhet diçka e madhe.  Shëndeti nuk ka përse të përzihet me shoun dhe me fushatën elektorale. Nuk ka pse të bëhet fushatë elektorale me vaksinimin, aspak, sepse nuk luhet me shëndetin. Qeveritë ballkanike mund të bëjnë lobim të përbashkët, edhe ky është opsion”, tha Fuga.

Shpërndaje
Share.

Komento