Alarmante! Këto janë 3 qytetet shqiptare me popullsinë më të plakur

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vitet e fundit është ngritur alarmi se Shqipëria po plaket. Dhe një studim i bërë së fundmi nga Eurostat zbuloi se, qytetet më të plakura të vendit tonë janë Gjirokastra, Saranda, Berati, Fieri dhe Lezha.

Sipas të dhënave të 2017-s, mosha mesatare në Gjirokastër ishte 38.2 vjeç, në Sarandë dhe Berat me 37.2 për secilën, ndërsa në Lezhë dhe në Fier 36.6 vjeç.

Qarqet me moshën mesatare më të re të popullsisë janë ato të Dibrës, Tiranës dhe Kukësit përkatësisht me 34.4, 34.5 dhe 34.8 vjeç.

Shqipëria ka moshën mesatare të popullsisë më të re në Europë me 35.4 vjeç, por ndryshimet e forta demografike me rënien e lindjeve dhe emigracionin e lartë po krijojnë një proces me të shpejtë plakjes se vendet e Europës, ku mosha mesatare e popullsisë është nga 40-47 vjeç sipas rajoneve.

Burimi: Monitor

Shpërndaje
Share.

Komento