YouTube pezullon për një javë kanalin e presidentit Donald Trump

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

YouTube ka pezulluar kanalin e Presidentit Donald Trump për një minimum prej një jave, pasi u zbulua se një video e fundit ishte në shkelje të politikave të platformës. Kjo pason veprimin e ndërmarrë nga platformat e tjera të mëdha të mediave sociale pas trazirave pro-Trump në ndërtesën e Capitol më 6 janar. Facebook tani ka pezulluar llogarinë e Presidentit Trump ‘për një kohë të pacaktuar’, ndërsa Twitter ka zbatuar një ndalim të plotë.

YouTube thuhet se gjithashtu do të ndërmarrë hapin shtesë të bllokimit të komenteve për videot në kanalin e Trump. Është e kuptueshme që ky pezullim mund të kalojë kufirin e një jave.

YouTube i tha se një video e fundit në kanalin e Trump kishte ‘nxitur dhunë’, dhe tani është hequr. Megjithëse YouTube nuk pranoi të ndajë detajet e kësaj video të veçantë, ai deklaroi se vendimi do të rishikohej pas ndërprerjes njëjavore. YouTube thuhet se gjithashtu ka marrë përmbajtje nga kanali i Shtëpisë së Bardhë për shkelje të politikës.

Të Mërkurën, më 6 Janar në ditën e trazirave të Kapitolit, YouTube fshiu videon e Trump drejtuar trazirave, ku ai u tha atyre: ‘Ne ju duam, ju jeni shumë e veçantë.’ Në të njëjtën video, Trump përsëriti gjithashtu pretendime të rreme se zgjedhjet presidenciale të SHBA kishin qenë mashtruese. YouTube deklaroi se kjo video kishte shkelur ndalimin e saj të keqinformimit zgjedhor.

Shpërndaje
Share.

Komento