Skenarët e hapjes së Greqisë! Frikë nga rritja e rasteve të reja me Covid-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sipas mediave greke që nga java e kaluar, specialistët e sëmundjeve infektive ashtu edhe zyrtarët qeveritarë që merren me pandeminë duan të shohin shoqërinë dhe tregun të shkojë drejt normalitetit. Nga njëra anë sepse presioni mbi ekonominë është i madh dhe nga ana tjetër sepse shkencëtarët gjithashtu e dinë se pavarësisht efekteve të dobishme të bllokimit, faktori “transmetimi i familjes” është shumë i rëndësishëm për t’u injoruar.

Vlerësohet se për çdo muaj që shitjet me pakicë janë mbyllur, 0.7% e PBB-së i shtohet deficitit primar. Është karakteristike që vetëm në dy muajt e parë të vitit 2021, deficiti është ngarkuar tashmë me 1.4% të PBB-së, ndërsa nga 3.9% e PBB-së së parashikuar në Buxhetin e 2021 ne jemi tashmë në 5.3%, nëse nuk ndryshon diçka nga fundvitit.

Situata në spitale

Boshti i dytë që shqyrtohet dhe konsiderohet ndoshta më i rëndësishmi është qëndrueshmëria e sistemit shëndetësor në Atikë. Sipas presidentit të Shoqërisë Pulmonare Greke, Stelios Loukidis, “Atika ka barrën më të madhe për spitalet që nga fillimi i pandemisë dhe ka hyrë në një mjedis mbase më stresuesin që nga fillimi i pandemisë. “, ndërsa ai theksoi se nuk e konsideron të mundshme që situata të përmirësohet deri më 1 Mars.

Deri dje, numri i pacientëve të trajtuar nga intubimi ishte 326 persona.

Skenarët për zgjatjen e bllokimit

Kështu, me këtë pamje të formuar, qeveria dhe shkencëtarët janë në vëzhgim për të Mërkurën, ku specialistët e infeksionit në mbledhjen e tyre do të marrin vendimet përkatëse pasi kanë analizuar të dhënat që rezultojnë nga rastet dhe shtrimet në spitalet e Atikës. Sidoqoftë, përkundër disponimit të mirë, të dhënat janë të pamëshirshme dhe zgjatja e bllokimit tani është afër.

Skenari themelor është shtrirja e masave të kontrollit për një, mbase dy javë pas 28 shkurtit.

Shpërndaje
Share.

Komento