Pushimi i hetimeve ndaj Bashës, zbardhet vendimi i Gjykatës së Tiranës

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjykata e Tiranës pushoi pak ditë më parë procesi gjyqësor ndaj kreut të PD, Lulzim Basha, për lobimet ruse në SHBA.

Së bashku me Bashën ishin të akuzuar edhe financieri Ilir Dervishi dhe ish-Sekretari i Përgjithshëm i PD, Arben Ristani.

Në vendimin e zbardhur nga “Balkanweb”, thuhet se nuk ekziston fakti penal.

Sipas hetimit, rezulton se PD nuk ka pasur kontratë lotimi me “Biniatta Trade”.

Organi i drejtësisë doli në konkluzionin se kontrat me Nick Muzin me “Biniatta Trade”, nuk ka lidhje me interesa partiake.

Gjtihashtu në arsyetimin e gjykatës, thuhet se Muzin deklaron 500 mijë dollarë të marrë nga PD dhe 150 mijë nga “Biniatta Trade”, por nuk ka dokumente për t’i provuar.

Vendimi thotë se mes Muzin dhe PD nuk ka kontratë dhe as akt marrëveshje shoqëruese.

Nisur nga ky fakt, gjykata vlerëson se fakti penal nuk ka ekzistuar kurrë.

Shpërndaje
Share.

Komento