“Prisnim mbështetje”, Liga Profesioniste i përgjigjet Fidel Yllit, nuk tërhiqet nga kërkesa për të takuar kryeministrin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ditën e djeshme ministrja e Financave Anila Denaj dhe deputeti Fidel Ylli u mblodhën në një konferencë për të diskutuar mbi kërkesat e klubeve nga Liga Profesioniste.

Në lidhje me këtë konferencë ka reaguar ditën e sotme Liga Profesioniste nëpërmjet sekretarit, Dritan Kadia, i cili me anë të një letre zyrtare ne Facebook shkruan se e ndoqi me vëmendje konferencën dhe priste më shumë mbështetje, duke shtuar se nuk mori përgjigje për 4 pyetje.

Gjithashtu më tej ai shkruan se kërkohet një takim me kryeministrin për 4 kërkesat që kanë klubet e futbollit, të cilat kanë bojkotuar kampionatin.

LigaLetra e plotë
I dashur zoti Fidel!
E ndoqa me vëmendje konferencën e shtypit që ju dhe Ministria e Financave, zonja Denaj dhatë dje për mediat.
T’ju them të drejtën prisja një qëndrim më mbështetës për kërkesat e Ligës, të cilat në fakt janë premtime të drejtpërdrejta e të bëra fjalë për fjalë, nga Kryeministri përpara 18 muajsh.
Sigurisht që është e drejta juaj të bëni politikë me gjithçka, por komuniteti i futbollit nuk ndihet i nderuar nga kjo prirje. Konferenca e djeshme e shtypit nuk i dha përgjigje disa pyetjeve:
1) Pse nuk i përmbushni, derisa i konsideroni të drejta kërkesat e Ligës?
2) A janë prej kohësh të njohura për qeverinë kërkesat e ligës?
3) Përse ministria e financave do të bisedojë me ne, kur ajo dhe qeveria, siç deklaroi edhe dje, janë kundër kërkesave të ligës?
4) Pse qeveria bën një të ashtuquajtur ligj për sponsorizimet që nuk e ka asnje vend europian e ballkanik? Pse nuk miraton një ligj si Maqedonia, Kosova, Hungaria, Gjermania etj etj, “Ligjin për sponsorizimin”, që propozon Liga?
Unë si Sekretar i Ligës mbetem ne dispozicionin tuaj për çdo informacion që ju kërkoni. E përsëris edhe një herë ftesën në adresën tuaj, të vini për një takim në selinë e ligës.

Gjithashtu, ju lutem t’i përcillni Kryeministrit si i vetmi person që mund të krijojë një vullnet politik të shumicës për zgjidhjen e katër kërkesave, gatishmërinë e përfaqësuesve të tryezës së presidentëve për tu takuar e biseduar me të.

Me respekt,
Sekretari i Përgjithshëm i Ligës Profesioniste
Dritan Kadia.
Tiranë, më 16 shtator 2020

Shpërndaje
Share.

Komento