Pandemia e Covid-19/ CDC shkurton periudhën e karantinës, ja sa ditë pas infektimit mund të dilni nga shtëpia

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), kanë njoftuar tashmë përpara pushimeve të fundvitit, për të infektuarit me covid-19, periudha më të shkurtra karantine.

CDC ka njoftuar se ka dy periudha karantine të pranueshme, megjithëse se deri më tani 14 ditët e karantinës të vendosura me marrëveshje ndërkombëtarisht, janë mënyra më e mirë për të zvogëluar rrezikun e përhapjes së covid-19.

Zyrtarët e Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), kanë deklaruar se karantina tashmë mund të përfundojë pas 10 ditësh pa një provë Covid-19, nëse personi nuk raporton simptoma, ose pas shtatë ditësh me një rezultat negativ të testit nëse personi nuk raporton asnjë simptomë.

Agjencia ndërkombëtare këshilloi më herët që njerëzit se duhet të shikojnë për simptomat e Covid-19, 14 ditë pas infektimit.

Mirëpo pas studimeve të reja, gjatësia më e shkurtër e karantinës shpresohet se do të zvogëlojë vështirësitë ekonomike dhe stresin mes personave që kalojnë koronavirusin./GazetaReforma.com/

Shpërndaje
Share.

Komento