Nuk kanë marrë prej 5 muajsh rrogat, naftëtarët e Ballshit në ditën e dytë të grevës së urisë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Naftëtarët e Ballshit kanë hyrë në ditën e dytë të grevës së urisë.

Ata kërkojnë nga kompania, që t’i japë 5 rrogat e prapambetura.

Greva nisi ditën e djeshme dhe po zhvillohet në një nga mjediset e qendrës shëndetësore të uzinës së naftës.

Naftëtarët janë shprehur, se greva e tyre do të vazhdojë derisa t’u jepen rrogat e prapambetura.

Ditën e djeshme naftëtarët hodhën poshtë propozimin e kompanisë, e cila u kishte ofruar kontrata të reja punë, por pa shlyer pagat e prapambetura.

Ata kanë zhvilluar edhe disa protesta përpara prefekturës së Fierit, por nuk kanë marrë dot zgjidhje.

Ndërkohë vetëm pak km më larg po zhvillohet greva e punëtorëve të nënstacionit të Pompimit të Poçemit, të cilët nuk janë paguar prej 27 muajsh.

Tashmë kur greva e tyre ka hyrë në ditën e gjashtë, disa prej punëtorëve kanë shfaqur probeleme shëndetësore.

Shpërndaje
Share.

Komento