fbpx

Novavax do të lejojë pjesëmarrësit në placebo të marrin vaksinën COVID-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novavax Inc tha të hënën se pjesëmarrësit në provat e vazhdueshme të vaksinave COVID-19 në Afrikën e Jugut dhe Mbretërinë e Bashkuar tani mund të marrin doza shtesë, duke siguruar që ata që morën një placebo mund të marrin edhe vaksinën aktive. Lejimi i vullnetarëve për të kaluar në vaksinat aktive u ofron atyre një nxitje për të vazhduar në prova edhe kur vaksinat e tjera të autorizuara janë në dispozicion.

Kompania tha se kishte në plan të kryqëzonte pjesëmarrësit në studimin e saj të madh, në fazën e vonë, në Shtetet e Bashkuara dhe Meksikë, për të cilat kompania planifikon të lexojë të dhënat fillestare klinike gjatë tremujorit të dytë.

Nëse autorizohet për përdorim emergjent në Shtetet e Bashkuara, vaksina e dyfishtë e Novavax do të ndihmonte në rritjen e përpjekjeve të vazhdueshme të vaksinimit në vend me vaksinat e autorizuara aktualisht nga Pfizer / BioNTech, Moderna Inc dhe Johnson & Johnson. Si pjesë e dizajnit të azhurnuar të provës, të gjithë pjesëmarrësve në provat në Mbreterine e Bashkuar dhe SH.B.A. do t’u ofrohet mundësia për të marrë një raund shtesë të të shtënave, tha kompania.

Pjesëmarrësit që vendosin ta bëjnë këtë do të marrin dy doza shtesë ose të vaksinës për ata që fillimisht morën placebo, ose placebo për ata që morën vaksinën e parë.

Shpërndaje
Share.

Komento