Nesër hyn në fuqi ligji për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme, ja çfarë duhet të dini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ligji për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme që u miratua në Kuvend vitin e kaluar, do të hyjë nesë në fuqi.

Ky ligj ul detyrimin që paguhet në rast të shitjes së banesës, ose një objekti tjetër të paluajtshëm, i cili normalisht është sa 15% e fitimit.

Rivlerësimi mund të bëhet me vlerën e tregut të pasurisë bazuar në një akt ekspertimi lëshuar nga një ekspert i licensuar.

Për regjistrimin e këtij rivlerësimi duhet të paguhet një tatim që është 3% e diferencës mes vlerës së rivlerësuar si më lart dhe vlerës së pasurisë të aktit të regjistruar ose vlerës së rivlerësuar më parë (për të cilën është paguar tatimi më herët).

Ndërsa personat juridikë do duhet të paguajnë në këtë rast një tatim që është 5% e diferencës mes vlerës së rivlerësuar dhe vlerës kontabël të regjistruar për pasuritë e paluajtshme.

Ligji më i fundit për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme, i ngjashëm me të tanishmin, ka qenë në fuqi për një periudhë të kufizuar nga 20 gushti 2016 deri më 31 maj 2017.

Shpërndaje
Share.

Komento