Mendohet se kafshët e egra janë shkak i përhapjes së Coronavirusit, Kina merr vendimin urgjent

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prej muajsh Coronavirusi është kthyer në shqetësimin kryesor në rang global dhe deri më tani ka marrrë më shumë se 2620 jetë njerëzish dhe ka prekur mbi 77 mijë të tjerë.

Kanë qenë të shumta teoritë rreth përhapjes së virusit vdekjeprurës , por deri më tani si shkak zyrtar është njohur një treg në Wahan.

Coronavirusi që po alarmon botën e paska origjinën nga ky treg i mishit. Aty shiten akrepa, gjarpërinj, koala dhe ka shumë papastërti

Në këtë treg shiteshin peshq, koala, akrepa, gjarpërinjë, dhelpra, gomarë, etj. dhe duke qenë se Coronavirusi e ka origjinën pikërisht nga kafshët, konsumimi i mishit të këtyre kafshëve të ndryshme që shiten nëpër tezga, është konstatuar se është burim i infeksioneve te disa njerëz.

Në këto kushte Komisioni Kryesues i legjislativit të Kinës ka propozuar së fundmi ndalimin e tregtisë dhe konsumit të kafshëve të egra.

Ky propozim ishte “thelbësor” dhe urgjent në luftën kundër epidemisë, megjithatë Pekini është ende duke rishikuar këtë ligji.

Kujtojmë se teoritë mbi përhapjen e Coronavirusit janë të ndryshme, por Rusia ka dhënë deri më tani versionin më të çuditshëm.

Teoria e re e rusëve mbi përhapjen e coronavirusit: “Fajin e ka SHBA dhe Trump”

Shpërndaje
Share.

Komento