“Më mirë maskën mbrojtëse jashtë se sa një maskë oksigjeni”, mjekja Çomo apel për qytetarët

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Që prej datës 15 tetor të gjithë qytetarët që dalin nga banesa duhet të mbajnë maska në çdo ambient të jashtëm si një masë për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të COVID-19.

Por edhe pse qeveria ka marrë një masë të tillë e cila shoqërohet me gjoba për ata që nuk e respketojnë, ende ka qytetarë pesimistë që nuk besojnë te funksioni i maskës.

Për këtë arsye shefja e Spitalit Infektiv Najada Çomo u ka bërë apel qytetarëve të mbajnë maskën në ambiente të hapura dhe të ruajnë distancën fizike për për të ulur përhapjen e koronavirusit nga një person te tjetri.  Ajo shprehet se është më mirë të mbash një maskë mbrojtëse sot se sa një maskë oksigjeni që mund të zgjasë nga disa ditë deri në muaj.

“Sigurisht që mbajtja e maskës në ambiente të jashtme ul mundësinë e  infeksionit bashkuar me distancimin fizik dhe ul mundësinë  e transmetimit të virusit nga një person në një tjetër.

 

Shpërndaje
Share.

Komento