Maqedonia e Veriut zgjedh sot Presidentin, shqiptarët faktor kyç

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dita e sotme është një ditë e rëndësishme për Maqedoninë e Veriut pasi zhvillohet Raundi i Dytë për zgjedhjen e presidentit.

Nevoja për një raund të dytë lindi nga numri i pakët  i votuesve pjesëmarrës, pra konkretisht në Raundin e Parë 1.79% ishte pjesëmarrja.

Nëse do ta përkthenim në vota, bëhet fjalë për 755.702 votues, të cilët patën mundësinë të zgjidhnin mes: Blerim Rekës, Gordana Siljanovska-Davkova dhe Stevo Pendarovski.

Rezultat e Raundit të parë kanë qenë këto: Blerim Reka – 79921 apo 10.58% të votave, Gordana Siljanovska-Davkova – 319.225 apo 42.24% të votave, Stevo Pendarovski – 323714 apo 42.84% të votave.

Ndërkohë që një prej pjesëmarrëjeve më të rëndësishme është padyshim ajo e shqiptarëve pasi vendoset se cili do të jetë fituesi.

Ata  janë thirrur që të votojnë pasi vota e tyre konsiderohet vendimtare për numrin e pjesëmarrësve.

Shpërndaje
Share.

Komento