“Luftë” në rrugët e vendit, 1164 aksidente në dy muajt e fundit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shqipëria la pas një tjetër sezon turistik me bilanc tragjik në rrugët e saj.

Shpejtësia e lartë, mos respektimit i rregullave të qarkullimit dhe mungesës e sinjalistikës dhe sigurisë në rrugët, disa prej shkaqeve.

412 aksidente në korrik dhe 752 të tjerë në muajin gusht që u shoëruan me humbjen e jetës për 17 drejtues.

Numrin më të madh të aksidenteve e ka qyteti i Tiranës e më pas ato bregdetare.

Lajm i mirë konsiderohet renia të numrit të personave të mbytur në det.

Qendra Kombëtare e Urgjencave bëri një klasifikim të aksideneteve me pasoja në shëndet ku 228 aksidente rrugore kanë qenë me rrezikshmëri të lartë për jetën.

Aksidentet e këtij viti konfirmuan edhe problematikën me rrugët tona, pa sinjalistikë dhe shpesh pa standarte sigurie në qarkullim.

Shpërndaje
Share.

Komento