Liroi nga burgu ish-kreun e bandës së Durrësit, ja 7 lëvizjet e gjyqtarit për t’i shpëtuar Vetting-ut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gjyqtari i Apelit të Durrësit, Arben Vrioni, ishte pjesë e trupës gjykuese, që liroi nga burgu në dhjetor të 2016-ës, ish-kreun e bandës së Durrësit, Lulzim Berisha.

Vendimi tronditi opinionin publik, por edhe përfaqësitë e huaja diplomatike të SHBA dhe BE në Shqipëri.

Vrioni më 22 nëntor të 2019-ës, u shkaktuar nga shkalla e parë e vettingut, nga trupa që përbëhej nga Firdes Shuli, lma Feskaj dhe Pamela Qirko.

Shkak për shkarkimin e tij, u bë mosjustifikimi i pasurisë.

Seanca ndaj Vrionit, u monitorua nga prokurori amerikan John Leonardo, pjëse e ONM.

Megjithëse ishte njohur me rezultatet e hetimit, Vrioni kishte ndërmarrë disa hapa për t’i shpëtuar shkarkimit, shkruan “Shqiptarja.com”.

Gjyqtari gjatë seancës dëgjimore më 19 nëntor, ka kërkuar që të hetohej edhe për dy kriteret e tjera të rivlerësimit, atë të figurës dhe vlerësimit profesionale.

Pasi u hodh poshtë kërkesa e parë, Vrioni kërkoi përjashtimin e trupës gjykuese.

Më pas ai pretendoi se nuk mundej të vazhdonte seancën dëgjimore, pasi kishte kaluar një infarkt.

Trupa gjykuese i dha kohë gjyqtarit që të paraqiste dokumentacionin dhe Vrioni prezantoi një fletë-dalje nga spitali në qershor të 2019-ës.

Edhe kjo provë e tij u hodh poshtë, pasi gjyqtari kishte qëndruar në spital në qershor, ndërsa séance zhvillohej në nëntor.

Në seancën e 22 nëntorit, KPK vendos ta largojë nga detyra Vrionin.

Lëvizjet taktike të gjyqtarit Arben Vrioni për t’i shpëtuar shkarkimit 

  1.  19 nëntor 2019, me fillimin e seancës dëgjimore, gjyqtari Arben Vrioni depozitoi kërkesë për rihapjen e hetimit administrativ dhe vlerësimin edhe për dy kriteret e tjera të rivlerësimit, atë të figurës dhe vlerësimin profesional. Trupi gjykues vendosi mospranimin e saj.
  2.  Gjyqtari Arben Vrioni më pas paraqiti kërkesë për përjashtimin e trupit gjykues. Ngrihet një trupë tjetër gjykuese për shqyrtimin e kërkesës. Trupa gjykuese vendos rrëzimin e saj.
  3.  Rifillon seanca dëgjimor në 19 nëntor 2019, gjyqtari Arben Vrioni se është në kushtet e pamundësisë për të vazhduar seancën dëgjimore për arsye shëndetësore. Ai pohoi tha se kishte kaluar një infarkt dhe se mjekët i kishin rekomanduar të mos kishte shqetësime gjatë kësaj kohe.
  4.  Gjyqtari, për shkak se është në kushtet e pamundësisë për të vazhduar seancën dëgjimore, kërkon të mbrohet me avokat.
  5.  Ai kërkoi të dorëzonte dokumentacionin provues të pretendimit. Trupi gjykues vendosi t’i japi kohë për dorëzimin e dokumentacionit provues mbi gjendjen e tij shëndetësore.
  6.  Gjyqtari dorëzoi nëpërmjet postës elektronike12 dokumentacion të skanuar− raport mjekësor dhe fletë-dalje nga Spitali, të cilat përkojnë me periudhën 15 -18 qershor 2019.
  7.  Gjyqtari kërkoi që të seanca dëgjimore të shqyhej për një kohë tjetër për shkak të gjendjes shëndetësore. Pasi shqyrtoi këtë kërkesë të deklaruar në seancë dëgjimore dhe pas administrimit dhe vlerësimit të provave të depozituara − trupi gjykues vendosi të mospranojë kërkesën e subjektit për shtyrjen e seancës dëgjimore dhe zhvillimin e seancës së radhës në datën 21.11.2019, ora 12:301.
Shpërndaje
Share.

Komento