Kuvendi zgjedh në krye të ILD vëllain e deputetes së PS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Artur Metani është zgjedhur në krye të ILD(Inspektorati të Lartë të Drejtësisë).

Ai ka marrë 98 vota pro në seancën e parë plenare të 2020.

Metani kryesonte listën që Këshilli i Emërimeve në Drejtësi i kishte dërguar Kuvendit.

Artur Metani është vëllai i deputetes së PS, Eglantina Gjermeni.

Kjo e fundit nuk mori pjesë në votim, pasi ndodhej në konflikt interesi.

Inspektorati i Lartë i Drejtësisë, qëndron në krye të organeve të sistemit të drejtësisë.

Detyrat dhe kompetencat e ILD-së përfshijnë: verifikimin e ankesave të personave fizikë ose juridikë ndaj gjyqtarëve, prokurorëve, anëtareve të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe anëtarëve të Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

 

Shpërndaje
Share.

Komento