Kosova gati projektligjin për dezinformuesit,”Kush thotë që s’ka virus do të ndëshkohet”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuvendi i Kosovës po bën gati projekligjin e ri që ndëshkon personat që nuk respektojnë masat ndaj koronavirusit dhe dezinformojnë opinionin publik se nuk ekziston ky virus.

Ky lajm u bë i ditur nga vetë kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, e cila e prezantoi sot para Kuvendit.

Sipas Osmanit këto  dezinformata janë tepër të dëmshme dhe nuk duhet të kalojnë pa ndëshkuar.

Me këtë ligj do të sankionohen personat fizik dhejuridik që nuk zbatojnë masat e vendosura nga ana e qeverisë, që pritet që nëpërmjet amandamentit të bëhet detyruese, ku parashihen ndëshkime, që me ndikimin e tyre keqpërdorin duke thënë që nuk ka virus, sepse dëmi që e bëjnë në shoqëri është i madh dhe dezinformatat e tyre nuk do të duhej lënë pa u ndëshkuar”.Më në fund për arsye të ndryshme ky ligj është zvarritur përkundër faktit se ka qenë kërkesë e qartë. Përkundër situatës së rënduar nga panddemia Covid-19, ligji ka mbetur peng i politikave, e vendosin shëndetin para politikave. Ky ligj që e kemi iniciuar së bashku me 5 deputetë të tjerë. Ky ligj ka për qëllim që nëpërjmet kufizimeve të jetë me efektiv për parandalimin e kësaj pandemie në respektim të kushtetueshmërisë”, ka thënë Osmani.
https://www.facebook.com/165237913638481/posts/1759891740839749/?vh=e

Shpërndaje
Share.

Komento