Humbi zgjedhjet në Stamboll: Erdogan kërkon përsëritje të votimeve

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kanë pak ditë që kanë përfunduar zgjdhjet lokale në Turqi dhe partia AKP e Presidentit të Turqisë Rexhep Tayyip Erdogan ka dalë humbse.

Ditën e djeshme është mbyllur rinumërimi dhe partia e Edoganit nuk mundi të ndryshojë rezultatet e votimeve në Stamboll dhe për këtë arsye partia AKP e Erdoganit kërkon që rezultati të anulohet dhe të këtë votime të dyta.

Ekrem Imanoglu është fituesi i këtyre zgjedhjeve i cili vjen nga partia CHP.

Sipas prestigjozes “The Independent”, Imanoglu-në e ka pushtuar frika e ndonjë manipulimi të rezultateve nëse prokuroria do të pranojë padinë për anulimin e rezultateve.

Duhet theksuar se Erdogan e ka filluar karrierën e tij në politikë në vitin 1990, ku u bë kryetar bashkie në Stamboll dhe që nga ajo kohë fuqia dhe ndikimi i tij në politik ka qënë i jashtëzakonshëm.

Shpërndaje
Share.

Komento