Haradinaj-Clintonit: Na dhuruat lirinë, ndaluat trenat e vdekjes së Serbisë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Para fjalimit prekës të ish-presidentit të Amerikës Bill Clinton, ai që ka mbajtur fjalimin e tij falenderues ka qenë kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj.

Në ceremoninë e 20-vjetorit të çlirimit të Kosovës, Haradinaj ka thënë fjalë zemre për Clintonin. Gjatë fjalës së tij ai tha se Clinton i dha lirinë Kosovës dhe ndali trenat e vdekjes së Serbisë.

Deklarata e Haradinaj:

“Për shumë kohë kohë populli ynë e ka kërkuar lirinë. Populli priste nga zoti ndihmën, të gjithë qëndronin sëbashku, spastrimi etnik dhe trenat e vdekjes u ndalën nga ju zoti presidenti. U ndalën nga avionat e jetës. Sot ky popull është fal jush. Sot Kosova është shteti i të gjithëve, ku të gjithë jetojnë së bashku”.

Shpërndaje
Share.

Komento