Fjalimi historik i Bill Clinton në Kosovë: Jam krenar, e dua këtë vend

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në 20-vjetorin e çlirimit të Kosovës, ai që ka mbajtur një fjalim historik në Prishtinë ka qenë ish-presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bill Clinton.

Para fjalimit të tij, ata që kanë mbajtur fjalën kanë qenë edhe presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi por edhe ish-sekretarja e Shtetit të SHBA, Medeline Albrinht.

Fjalimi i Clinton-it:

Faleminderit që na u bashkëngjitët. Falenderoj popullin e Kosovës për mikpritjen e mrekullueshme që më bëtë mua dhe Hillarit. E dua këtë vend dhe gjithnjë do e dua këtë vend, është nderi më i madh në jetën time që kam qendruar me ju për liri dhe kundër spastrimit etnik. Jam krenar që jam këtu me Madelaine dhe gjeneralin. Faleminderit që jeni me mua këto.

Kam një poster të vogël në zyrën time në New York, është një pamje e Prishtinës pas luftës. Kam një fotot të Madaleine të Westler dhe Tony Bleir. Ccdo ditë e shoh atë foto për t’i kujtuar vetes cili ka qenë qëllimi kryesor i politik. Më kujtohen fytyrat e qytetarëve që takova para 20 vitesh në shkollën filler në Ferizaj. 79 ditë të bombardimeve nga NATO e kanë fituar luftën, por vetëm qytetarët e Kosovës e kanë fituar Paqen.

Pas 20 vitesh mund t’ju them se ju e keni fituar paqen. Në kohët e paqes, ne nuk dimë ccfarë të vlerësojmë. Themi ccfarë duhet të kishim bërë më parë. Por shikoni, kujtohuni pak për Murin e Berlinit. Shumë mendojnë se do të jemi miq, e shumë menduan se do të ndodhte ashtu, por ka shumë pak humbje dhe fitore në kohë paqeje. S’doja që shekulli i 20-të të përfundonte ashtu, prandaj u munduam të ndalnim dhunën në Bosnje.

Shpërndaje
Share.

Komento