Firmosen 3 marrëveshje, Arben Ahmetaj: Kushte optimale për studentët, 80 milion euro investim

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në ministrinë e Financave, sot u firmosën 3 marrëveshje të rëndësishme në sektorin e energjisë dhe  për rinovimin e  konvikteve në kampusin universitar të Tiranës.
Arben Ahmetaj, Ministri i Financave dhe i Ekonomisë, falenderoi shtetin gjerman për mbështetjen dhe theksoi shumë edhe rikonstruksionin e konvikteve për të krijuar kushtet optimale për studentët.
Ahmetaj u shpreh se sektori energjik ishte një ndër betejat kryesore të qeverisë dhe sipas një plani strategjik synohet një rrugë e qartë për reformimin e strukturës së energjisë elektrike në Shqipëri.
Ai i dha shumë rëndësi përmirësimit të kushteve të konvikteve për studentët dhe tha që do ketë investim prej 80milion euro që do bëhet me ndihmën e qeverisë gjermane për kampuset universitare.

“Sektori energjitik ishte një nga betejat kryesore të mandatit të parë të qeverisë Rama, për rikthimin e ligjshmërisë së harruar prej  vitesh si dhe rregullimin e strukturës së çmimeve. Është me rëndësi vazhdimi i reformave, që qeveria Rama ka hyrë në hapin e dytë të zhvillimit të vendit. Përmes një plani strategjik, synohet një rrugë e qartë për reformimin e të gjithë strukturës së energjisë elektrike në Shqipëri. Së dyti, një nga marrëveshjet që firmoset në favor të përmirësimit të kushteve për studentët në universitete, investim 80 mln euro që Shqipëria do bëjë me ndihmën e qeverisë gjermane për kampuset universitare. Është premtim që Rama e ka dhënë dhe do e mbajë brenda përfundimit të mandatit të dytë për rikonstruktimin e qytetetit Studenti,” tha Ahmetaj.

Tre marrëveshjet që firmosen:

1-Memorandumi i mirëkuptimit për bashkëpunimin financiar mes Shqipërisë, Gjermanisë dhe Francës në lidhje me programin “Mbështetja e reformës në sektorin energjetik në Shqipëri”

2-Marrëveshja ndërmjet Qeverisë së Republikës Federale të Gjermanisë dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për bashkëpunimin financiar 2016 për projektin “Programi i investimeve për shpërndarjen e energjisë elektrike I”.

3-Marrëveshja ndërmjet qeverisë së Republikës Federale të Gjermanisë dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për bashkëpunim financiar 2017 për projektin “Programi për rinovimin e konvikteve në kampusin universitar të Tiranës sipas parimit të efiçiencës energjitike, faza III”.

Shpërndaje
Share.

Komento