Ekskluzive/ Tatimet dhe policia shantazh kolegjeve turke dhe universitetit “Epoka”. Po zbatohet porosia e Turqisë?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Për muaj me radhe, kolegjet turke, bashkë me universitetin “Epoka” janë vënë nën shënjestrën e organeve tatimore, policisë dhe prokurorisë.

Nisur nga situata e krijuar, kompania “Turgut Ozal Education” sha i është drejtuar disa institcioneve shtëterore si edhe ambasadave të huaja duke shpjeguar se janë vënë nën një presion të vazhdueshëm nga persona të caktuar, pjesë e tatimeve, policisë dhe prokurorisë që kanë synime të cilat shkojnë përtej zbatimit të ligjit.

Në shkresën që i drejtohet Presidentit Meta, kryeministrit Rama si edhe ambasadave, kompania në fjalë thekson se prej disa muajsh ka kaluar një kontroll nag Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, e cila nuk ka gjetur asnjë shkelje.

Pas kësaj, sipas tyre, ka filluar edhe presioni përmes policisë dhe prokurorisë, ku mësues, drejtorë shkollash, aksionerë dhe drejtues thirren në polici dhe prokurori dhe iu kërkohet që të pranojnë shkelje, të cilat nuk janë konstatuar gjatë kontrollit.

Ka të dhëna se synimi kryesor është detyrimi për mbylljen e shkollave apo shitjen e tyre tek personazhe të njohur për praktika të tilla në Shqipëri.

Ka dyshime të forta se pas këtij shantazhi fshihen strukturat e shtetit turk si edhe ndonjë personazh i interesuar për grabitjen e këtyre institucioneve duke shfrytëzuar situatën.

Shpërndaje
Share.

Komento