Berati pa drita, defekt i rëndë në linjën tensionit të lartë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Defekt në linjën e tensionit të lartë nga OST, 70% e qarkut të Beratit në errësirë të plotë.

Energji elektrike kanë vetëm qendrat e 5 qyteteve, përfshirë këtu edhe spitalet dhe ujësjellësat.

Një defekt i rëndë në linjën e tensionit të lartë 220 KV të OST-së ka lënë në errësirë të plotë 70% të qarkut të Beratit.

Të gjitha zonat periferike dhe ato rurale ndodhen prej disa orësh në “terr” të plotë.

Aktualisht furnizohen me energji elektrike vetëm qendrat e 5 qyteteve: Berat, Kuçovë, Skrapar, Poliçan dhe Urë-Vajgurore, ndërkohë që pjesa tjetër e qarkut vijon të jetë pa energji që prej orës 18:00 të mbrëmjes së sotme.

Me energji elektrike janë furnizuar edhe objektet e rëndësisë së veçantë, si Spitalet, Ujësjellësat, Institucionet publike etj.

Edhe pse defekti i linjën 220 KV të Operatorit të Sistemit të Transmetimit vijon prej orësh, nga specialistët e OSHEE-së Berat bëhet me dije se, po vijon puna për normalizimin e situatës dhe rikthimin e energjinë elektrike në zonat ku ajo mungon prej disa orësh.

Ende nuk bëhet e ditur nga ana e specialistëve të OSHEE-së se kur do të riparohet avaria në linjën e tensionit të lartë dhe kur do të rikthehet energjia elektrike,ndërkohë që mijëra abonentë në të gjithë qarkun e Beratit janë pa drita në banesat e tyre.

Shpërndaje
Share.

Komento