2 persona arratisen nga karantina në Maqedoninë e Veriut, thyen dritaren e spitalit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Këtë javë Coronavirusi “u zhvendos” në Europë, duke infektuar njerëz në një pjesë të mirë të shteteve europian.

Sikundër njoftoi Organizata Botërore e Shëndetit, tashmë numri më i madh i të infektuarve është jashtë Kinës, vatra e COVID-19.

Vendi më problematik mbetet Italia me 21 viktima dhe rreth 900 të prekur, megjithatë raste të shumta janë shënuar edhe në Ballkan.

Kujtojmë se pasi pacienti identifikohet me Coronavirus, ai i nënshtrohet karantinës, ku është nën monitorimin e mjekëve duke mos patur kontakte me njerëzit e shëndetshëm.

Shpesh herë mediat botërore kanë raportuar se pacientët refuzoi t’i nënshtrohen karantinës, duke bërë të nevojshme ndërhyrjen e autoriteteve.

Lexo: Mes të qarash e të bërtiturash: momenti kur të prekurit nga coronavirusi futen në kuti metalike për tu dërguar në karantinë

Një rast i tillë raportohet të ketë ndodhur së fundmi në Maqedoninë e Veriut, ku dy pacientë thyen dritaren dhe u arratisen nga spitali i Shtipit.

Bëhet fjalë për një burrë nga Vinica dhe partneren e tij nga Kroacia, të cilët ishin kthyer disa ditë më parë nga Italia.

Mirëpo, ata nuk kanë mundur të rezistonin në karantinë, duke u arratisur nga spitali.

Autoritetet pasi morën vesh këtë gjë, janë vënë në kërkim dhe i gjetën në banesën e tyre në Vinic, ku po përpiqen t’i rikthejnë në spital.

Shpërndaje
Share.

Komento