Zbardhen 7 pikat e marrëveshjes mes Albin Kurtit dhe Vjosa Osmanit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Albin Kurti dhe Vjosa Osmani kanë arritur sot një marrëveshje për formimin e qeverisë së re, që do të udhëheqë Kosovën pas zgjedhjeve.

Sipas “Bota Sot”, marrëveshja është arritur, por nuk është zyrtarizuar ende.

Marrëveshja përmban 7 pika, ndërmjet të cilave përfshihen numri i ministrive, udhëheqja e grave dhe raportime korrekte.

7 pikat

  1. Qeveria do të kufizohet në 15 ministri maksimum në dy zëvendëskryeministra për ministri
  2. Gratë do të udhëheqin së paku 30 për qind të ministrive
  3. Do të ketë transmetim të drejtpërdrejt të të gjitha mbledhjeve të Qeverisë
  4. Kryeministria do të publikojë Raportin Vjetor për Realizmin e Programit Qeverisës
  5. Kryeministria dhe ministritë do të publikojnë të gjitha kontratat dhe ankesë kontratat në ëeb faqet zyrtare
  6. Do të ketë depolitizim në përzgjedhjen e anëtarëve të bordeve dhe ndërmarrjeve publike
  7. Do të ketë raportime dhe standardizimeve në raportim të shpenzimeve të Kryeministrisë dhe gjitha ministrive në baza mujore (përfshirë faturat, urdhërblerjet dhe pagesat.

Albin Kurti fitoi zgjedhjet e 6 tetorit në Kosovë.

Lëvizja Vetëvendosje arriti që të merrte 31 deputetë.

Në vendin e dytë u rendit LDK e Vjosa Osmanit me 30 deputetë.

Shpërndaje
Share.

Komento