Takimi me Muçin në Presidencë pas shkarkimit, zbulohet kërkesa e Metës për ish-prokurorin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pas shkarkimit nga KPA-ja, presidenti Ilir Meta, priti sot në zyrë anëtarin e emërëruar prej tij në Gjykatën Kushtetuese, Besnik Muçin.

Meta i ka kërkuar Muçit, që të rishikojë qëndrimin e tij dhe të deklarojë përfundimin e mandatit.

Ndërkohë ish-prokurori, Besnik Muçi i tha Metës, se procesi në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, ka qenë tepër diskriminues, edhe për faktin e qëndrimeve të tij, si gjyqtar i Kushtetueses.

Më tej Muçi i garantoi Metës, se do të mirëkuptojë çdo vendim të Gjykatës Kushtetuese dhe presidentit, në lidhje me plotësimin e vakancave.

Më pas Meta bëri me dije se më 5 dhjetor, do të realizojë shortin për zgjedhjen e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Qëndrimi i plotë

Presidenti i Republikës SH.T.Z Ilir Meta priti sot në një takim z.Besnik Muçi.

Presidenti Meta, e falenderoi z.Muçi që pranoi të ushtronte detyrën e Gjyqtarit të Gjykatësit Kushtetues, si kandidatura e parë e përzgjedhur nga Presidenti i Republikës.

Presidenti Meta i kërkoi zotit Muçi që të vlerësonte mundësinë që të rishikonte qëndrimin e tij më të fundit për të kërkuar nga Gjykata Kushtetuese që të shprehej me vendim për të deklaruar përfundimin e mandatit të tij si gjyqtar kushtetues.

Z.Muçi i deklaroi Presidentit Meta se, procesi i rivlerësimit kalimtar i kryer në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit ka qenë tepër diskriminues edhe për faktin e qëndrimeve të tij si gjyqtar kushtetues.

Z.Muçi i shprehu Presidentit Meta se nuk është politikan, por një jurist dhe duhet të veprojë si i tillë deri në fund për të kërkuar të drejtat e tij pranë çdo gjykate ndërkombëtare, vendimi i së cilës ka juridiksion ndaj Republikës së Shqipërisë.

Megjithatë zoti Muçi e garantoi Presidentin Meta se do të mirëkuptojë çdo veprim të mëtejshëm të Gjykatës Kushtetuese dhe Presidentit të Republikës, për të vijuar procesin midis tyre në lidhje me plotësimin  e vakancave në Gjykatën Kushtetuese.

Presidenti Meta ndërkohë është në pritje të njoftimit nga Gjykata Kushtetuese për të rishpallur menjëherë këtë vakancë për aplikim.

Presidenti Meta bën publik edhe faktin se ka vendosur që shorti për zgjedhjen e Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, do të realizohet nga Institucioni i Presidentit të Republikës në datë 5 dhjetor 2019 dhe pas fillimit të funksionimit të KED-së së re, do ta ndjekë me shumë rigorozitet gjithë veprimtarinë e saj, për të mos lejuar më asnjë devijim nga parimet dhe dispozitat kushtetuese dhe të ligjit për të mbrojtur integritetin e mëtejshëm të gjithë procesit për ngritjen dhe funksionimit e plotë të Gjykatës Kushtetuese.

Shpërndaje
Share.

Komento