Skandal në Spitalin Rajonal të Kukësit, analizat me numër të kufizuar, të sëmurët kronikë nuk marrin shërbimin

0
61

Situatë dramatike në Spitalin Rajonal të Kukësit, pasi të sëmurët kronikë nuk mund të bëjnë analizat, pavarësisht se disponojnë rekomandimin e mjekut të familjes. Sipas argumentimit që jepet shkak është ezaurimi i numrit të analizave mujore dhe të sëmurët duhet të paraqiten vetëm pas datës 1 shtator.
Ndërkohë Drejtori i Spitalit Rajonal të Kukësit, Sulejman Sokoli deklaron se puna në këtë laborator nuk është ndërprerë, kryen analiza për pacientët e urgjencës dhe ata të shtruar në spital, por për ata që janë me sëmundje kronike dhe që nuk janë të shtruar ka një moskoordinim me qendrat shendetësore dhe mjekët e familjes në lidhje me kryerjen e analizave.
Sherbimi i analizave laboratorike në Spitalin Rajonal të Kukësit prej gjashtë muajsh i ka kaluar privatit.
Ky shërbim bëhet me një numër mesatar analizash 2 deri 3 mijë të tilla në muaj. Kur ky numër kalohet shërbimi ndërpritet për qytetarët e të sëmurët kronik që trajtohen në kushte shtëpie.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj