Skandal/ Damian Gjiknuri siguron lejen e shpërthimit të 2.5 ton tritol në Zagori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zagoria rrezikon bombardimin me tritol nga firma e njohur SHELL, e cila është një firmë ndërkombëtare e hidrokarbureve.
Kjo kompani, për drejtuesit e Shoqatës ‘Zagoria’, do të ndërmarrë një fushatë shpimi duke përdorur tritol të fuqishëm në të gjithë territorin e kësaj krahine.
Drejtues të kësaj shoqate kanë dhënë alarmin duke konfirmuar se këto ditë në zonë janë shpërndarë disa fletushka ku thuhet se 500 shpime që do ndërmerren nga gjigandi botëror i hidrikarbureve për kërkim të naftës dhe gazit natyrorë.

Leja për të filluar nga puna ky proces është siguruar nga Ministria e Linjës së Drejtuar nga Damian Gjiknuri dhe pritet të fillojë së shpejti.

Sipas parashikimeve, çdo shpim do përdoret 5 kg tritol dhe në total për të gjithë zonën do përdoren 2.5 ton tritol, gjë që kërcënon pasurinë e Zagorisë e cila përqëndrohet në ekzistencën e gjallesave dhe burimeve ujore.

/JuguNews/

Shpërndaje
Share.

Komento