Shqipëria drejt një mbyllje të dytë? Skenarët që mund të sjellin sërish izolimin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ashtu si shumë vende europiane, edhe në Shqipëri shihet një rritje e shifrave të të infektuarve me Covid-19 ditët e fundit.

Pothuajse të gjithë janë të shqetësuar nëse do të ketë një mbyllje të dytë, nëse shifrat vijojnë të rriten tej parashikimeve. Për këtë, foli zëvendësministrja e Shëndetësisë, Mira Rakacolli, teksa ishte e ftuar në ‘Ëake Up’, ku tregoi skenarët që mund ta çojnë vendin në një mbyllje të dytë.

Treguesit janë shumë kompleksë, nuk ka një tregues të vetëm, të cilit ne duhet të bazohemi që të vendosim për të bërë mbylljen e disa aktiviteteve. Natyrisht që është një gjë që po mundohemi shumë të parandalojmë, por është një problem që ne e diskutojmë mjaft.

Është një gjë që nuk duam ta rekomandojmë, pavarësisht se qëllimi kryesor është mbrojtja e jetës së qytetarëve, është ruajtja e shëndetit të tyre dhe do të merren të gjitha masat, të cilat shkojnë në radhë të parë në ruajtjen e shëndetit fizik të tyre. Por, treguesit të cilët do të na çojnë që të bëjnë një rekomandim të tillë janë shumë kompleksë. Numri i jetëve të humbura dhe numri i atyre që kanë nevojë për marrjen e kujdesit intensiv.

Pra, një ndërthurje e këtyre numrave, një analizë e thelluar në ndërthurjen e këtyre numrave mund të na çojë në atë masë”, deklaroi Rakacolli.

/GazetaReforma.com/

Shpërndaje
Share.

Komento