Shmangën penalitetet, 120 shqiptarë kthehen vullnetarisht nga Franca

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

120 shtetas shqiptarë janë rikthyer vullnetarisht në Rinas.

Ata ishin të gjithë azilkërkues në Francë dhe vendosën të shmangin penalitetet.

Mbi shkelësit e rregullave të qarkullimit të lirë ka penalitete, si ndalimi për disa vite në zonën Schengen.

Shefi i Komisariatit të Rinasit, Përparim Dema, bëri me dije se Shqipëria konsiderohet si vend i sigurtë dhe shanset për azil janë 0.

Kujtojmë këtu se tre ditë më parë u riatdhesuan 100 shqiptarë të tjerë, të cilëve iu ishte refuzuar azili në Gjermani, Francë dhe Belgjikë.

Njoftimi i policisë

Riatdhesohen vullnetarisht 120 shtetas shqiptarë

“Deportimi nga vendet e BE-së shoqërohet edhe me masa të tjera shtesë, që janë edhe ndalimi deri në disa vite i udhëtimit në zonën Schengen”.

Në aeroportin e Rinasit janë kthyer vullnetarisht 120 shtetas shqiptarë, azilkërkues në Francë, të cilët me këtë veprim kanë shmangur penalitetet e mundshme, që rrjedhin nga mosrespektimi i afateve të qëndrimit në zonën Schengen.

Ky ishte një ndër operacionet më të mëdha të riatdhesimit vullnetar. Sipas Shefit të Komisariatit të Policisë Rinas, Përparim Dema, ky operacion merr rëndësi nga fakti që kthimi i tyre është bërë vullnetarisht, çka konsiderohet si një element ndihmës në parandalimin e lëvizjes së parregullt në zonën Schengen.

Duke bërë një apel për shtetasit shqiptarë që të respektojnë rregullat e lëvizjes, Dema u shpreh se:
“Dua t’u bëj një apel gjithë qytetarëve shqiptarë të mos abuzojnë me lirinë e lëvizjes së lirë. Shqipëria është një vend i sigurt dhe i tillë konsiderohet edhe nga vendet e BE-së dhe kërkesat për azil nuk kanë shanse për t’u aprovuar.”

Në lidhje me pasojat e mundshme që mund të bien mbi personat që shkelin rregullat e lëvizjes së lirë në vendet e BE-së, Dema tha: “Deportimi nga vendet e BE-së shoqërohet edhe me masa të tjera shtesë, që janë edhe ndalimi deri në disa vite i udhëtimit në zonën Schengen”.

Tre ditë më parë në Rinas u riatdhesuan edhe 100 shtetas të tjerë, të cilët u kapën në Francë, Belgjikë e Gjermani. Këta janë individë, ndaj të cilëve ka vendim ligjor për dalje nga territori francez, belg e gjerman, për shkelje të rregullave të lëvizjes në zonën Schengen. Ky operacioni riatdhesimi për shtetasit shqiptarë, u zhvillua në bashkëpunim me Frontex-in.

Shpërndaje
Share.

Komento