Refuzuan të merrnin vaksinën e Covid-19, pushohen nga puna shtatë infermierë

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në një shërbim infermieror shtatë punonjës nga Dessau në Gjermani u pushuan nga puna sepse nuk u vaksinuan kundër Covid-19. Me përjashtim të fruthit, nuk ka vaksinim të detyrueshëm dhe për këtë arsye ata kishin hezituar për t’u vaksinuar deri në një moment të dytë. “Na u dha një ultimatum tre-ditor dhe ishte ora 12. Pak pas orës 12, morëm njoftimin,” thotë një nga punonjësit e pushuar nga puna. “Unë patjetër që do të vaksinohem kundër Corona, thjesht doja pak kohë për ta menduar mirë,” tha njëra nga infermierët që humbën punën. “Edhe unë vaksinohem, por vendos vetë kur të vijë koha”, thotë një tjetër.

Ndërkohë Rene Willmer përgjegjësi i shërbimit infermieror tha se nuk mund ta kuptojë hezitimin e ish-punonjësve të tij. Ai dhe 24 kolegët e tjerë tani janë vaksinuar. “Unë mendoj se të gjithë ata që punojnë në infermieri duhet ta kuptojnë se është shumë e rëndësishme të vaksinohesh. Disa nga infermierët po konsiderojnë të ndërmarrin veprime ligjore kundër shkarkimit të tyre.

Ndërkohë Incidenca e infeksioneve të reja të koronavirusit në Gjermani ka arritur nivelin më të ulët në më shumë se dy muaj, duke sinjalizuar se masat e bllokimit po funksionojnë. Zyrat shëndetësore gjermane raportuan 20,398 infeksione të reja me koronavirus brenda një dite në RKI të enjten në mëngjes. Një total prej 1,013 njerëz vdiqën nga ose me Covid-19 gjatë kësaj periudhe kohore.

Shpërndaje
Share.

Komento