Rama akuza bashkisë Kavajë: “Ndërton pallate në rërë”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministri Edi Rama ishte në Golem, Kavajë, në shkollën “Charles Telford Erikson” , e cila është një shkollat më të vjetra të profilit bujqësor në Shqipëri.

Këtë vit, kjo shkollë u ndërtua krejtësisht e re, sëbashku me bazën prodhuese, me një investim të buxhetit të shtetit prej 250 milionë lekësh. Aktualisht në këtë shkollë mësojnë 162 nxënës në 3 drejtime mësimore, Agrobiznes, Veterinari dhe Ekonomi.

Megjithëse shkolla aktualisht nuk ka një sipërfaqe të mjaftueshme për bazën e saj prodhuese, me investimin e ri, ajo ofron një bazë eksperimentale model edhe për shkollat e tjera profesionale. Kërkesës së mësuesve për mbulimin e serave të bazës prodhuese, kryeministri iu përgjigj se mund të realizohet menjëherë, përmes mbështetjes së AZHBR.

Por konviktet të administruara nga bashkia mbeten prej vitesh problematika më e madhe për shkollën. Gjendja e tyre e mjerueshme bëhet pengesë për prindërit që duan të arsimojnë fëmijët e tyre në profilet që shkolla ofron.

Kryeministri lëshoi akuza në drejtim të bashkisë së Kavajës, që drejtohet nga Isa Sakja i zgjedhur nga Partia Demokratike.

“Të bëhet një projekt për konviktet dhe bëjmë konviktin si pjesë e shkollës dhe t’ia lëmë shkollës, ose të gjejmë një formë administrimi se bashkia këtu nuk ka ndërmend të bëjë as konvikte as shkolla. Bashkia këtu ndërton pallate në rërë, akoma sot e gjithë ditën dhe s’kanë faj përderisa sot akoma s’ka ardhur dora e prokurorisë. Ndërkohë bëni projektin ose në qoftë se e keni çuar në bashki ta merrni mbrapsht. Ta bashkojmë shkollën me konviktin dhe të gjithë këtë ta bëjmë si kampus për nxënësit dhe pastaj të shikojmë edhe projektin e shkollës 9 vjeçare Golem“ – u shpreh kryeministri.

Shpërndaje
Share.

Komento