Grantet për rindërtimin, Rama: 80 milion dollarë për riparimin e shtëpive të dëmtuara nga tërmeti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryeministri Edi Rama i shoqëruar nga ministri i Rindërtimit Arben Ahmetaj ishte sot në bashkinë e Durrësit, ku prezantoi shpërndarjrn e granteve për banesat e dëmtuara nga tërmeti.

Rama theksoi se janë 25 milion dollarë që do të shkojnë për qytetarët e Durrësit për të bërë riparimin e banesave të tyre. Ndërkohë shuma në total për të gjitha zonat e prekura është 80 milion dollarë, që sipas kryeministrit do të shkojnë drejtpërdrejt te qytetarët.

Kreu i qeverisë u shpreh po ashtu se kanë miratuar planin e Spitallës. Rama tha se vonesa nga pandemia ishte e konsiderueshme, megjithatë tha se në vjeshtë do të jenë gati shtëpitë e rindërtuara.

“Pengesa që krijoi mbyllja ishte e konsiderueshme, por po e kapim kohën e humbur. Janë 25 milionë dollarë që do të shpërndahen në dorë për të gjithë familjet në Bashkinë Durrës, që kanë të domosdoshme për të mbyllur riparimet në ato banesa që janë të riparueshme. Kemi një seri godinash të tjera që do të rindërtohen individualisht. Po ecim intensivisht kudo dhe janë 80 milionë dollarë që do të shkojë si pagesë e drejtpërdrejtë për qytetarët në zonat e prekura nga tërmeti. Ka filluar puna konkrete për shtëpitë individuale dhe janë lidhur marrëveshjet për lotet e para, në fillim vjeshte do të jetë dhe hapja e dyerve të para të banesave individuale për të pritur qytetarët”, tha Rama.

Ndërkohë ministri  për Rindërtimin, Arben Ahmetaj tha se janë 7500 qytetarë që përfitojnë nga dhënie e granteve në dorë për rikonstruksionin e banesave që kanë pësuar dëme të lehta dhe të mesme.

“Bashkia Durrës ka filluar sot shpërndarjen e grandit që familjet i marrin në formë para në dorë për të rikonstruktuar dëmtimet e lehta dhe ato mesatare të banesave. Shuma është e konsiderueshme pasi dhe dëmet janë të konsiderueshme. Vetëm grantet shkojnë 2.5 mld lekë ku përfitojnë 7500 persona. Sot vetëm grantet në të gjitha bashkitë e prekura do jetë rreth 80 milionë dollarë”, tha Ahmetaj.

Shpërndaje
Share.

Komento