Qeveria nis punën me telefon nga shtëpia, del urdhri i Administratës

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nis telepuna, administrata bën gati listat e nëpunësve për të punuar nga shtëpia. Një urdhër i Departamentit të Administratës Publike udhëzon q të bëhen listat e punës online, për të respektuar masat e marra për Covid-19.

Udhëzimi përcakton që çdo punonjës duhet të pajisjet me mjetet e nevojshme si kamera, kufje, mikrofonë, apo edhe kompjutera në pronësi të institucionit. Punonjësit që do lejohen të punojnë nga zyra do duhet të respektojnë masat dhe protokollin shëndetësor.

Plani i administratës përcakton edhe mundësinë për ndryshime orari për prindërit, në varësi të orarit të mësimit të fëmijëve të tyre, gjithmonë duke respektuar 40-orëshin në javë.

Se sa punonjës do të punojnë në shtëpi, sipas urdhrit të publikuar, kjo do të përcaktohet nga sipërfaqja e institucionit, në mënyrë që të garantohet largësinë fizike prej 2 metrash.

/GazetaReforma.com/

Shpërndaje
Share.

Komento