Që prej vitit 2013 Mati pa përfaqësues në parlament, si do veprojë Rama në zgjedhjet e ardhshme?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ishte viti 2013 hera e fundit ku një deputet socialit matjan do ishte pjestar i Kuvendit të Shqipërisë.

Bëhet fjalë për ish deputetin Qemal Minxhozi i cili përmbylli dy mandate të suksesshme në parlamentin shqiptar.

Por në zgjedhjet e 2013 Rama çuditrisht vendos të mos e kandidojë më Minxhozin i cili në Mat ishte një figurë mjaft e vlerësuar.

Ai në lista zëvëndësohet nga mjeku i njohur Hasan Ceni po i rënditur i treti në listë me dy kandidatë dibranë të cilët u preferuan nga Rama për deputetë duke ja vështirsuar fitimin e mandatit.

Zgjedhjet do përfundonin me lënien jashtë të kandidatit Ceni i cili për fare pak vota do humbiste garën me kandidatin e LSI Përparim Spahia

Edhe për zgjedhjet e vitit 2017 Rama sërish zgjedh të vendosë një matjan të tretin në listë duke e vështirsuar sërish përfaqësimin nga një matjan në kuvend.

Sërish Halit Palamani do të humbiste zgjedhjen si deputet me fare pak vota ku sërish do ishte një kandidate brenda koalicionit e cila do i rrëmbente mandatitin.

Është e pakuptueshme përse Rama preferon gjithmon të kandidoje kandidatë dibranë para atyre matjanë dhe mbetet për tu parë a do ndryshojë trendi në zgjedhjet e 25 prillit.

Ndryshe ndodh në kampin demokrat ku historikisht demokratë kanë pasur përfaqësues demokrat në kuvend me Dhurata Çupin e cila pasoj dy mandate të Bedri Hoxhës.

Shpërndaje
Share.

Komento