Prishtina i jep 100 euro çdo pensionisti, 50 euro për të sëmurët me Covid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

50 euro të gjithë atyre që janë infektuar në komunën e Prishtinës dhe 100 euro çdo pensionisti. Ky është vendimi i komunës së Prishtinës, që është njoftuar nga kryetari Shpend Ahmeti.

Ahmeti ka njoftuar edhe për shërbimet e tjera që do ua mundësojë Komuna e Prishtinës qytetarëve, përmes një postimi në Facebook.

“- 12000 telefonata të infektuarve

– mbi 10000 pako ushqimore e higjienike

– lirim nga pagesa për HoReCa për 1 vit

– lirim të qirasë

– shtyrje të pagesave për leje

– lirim nga pagesat për çerdhe

– 300 teste në dite për Covid

– 50 euro për shpenzime shëndetësore për çdo të infektuar, 100 për pensionistët

– 5 milion euro grante për biznese me qarkullim deri në 50,000 euro

– subvencione për artistë e sportistë”, janë shërbimet të cilat do të kryhen nga komuna, sipas Ahmetit.

Kryetari i Komunës së Prishtinës ka bërë me dije se ndihma do iu ofrojnë edhe grupeve të tjera deri në fund të vitit.

Ai ka falënderuar edhe këshilltarët  e pavarur në Kuvendin Komunal të Prishtinës për shtyrjen përpara të këtij procesi, nëpërmjet votimit.

/GazetaReforma.com/

Shpërndaje
Share.

Komento