Nuk e besoni?! Njihuni me të vetmin fshat në botë ku nuk lejohen burrat

0
61

Me shtëpitë e afërta dhe jetesën kolektive si normë, ajo i ngjan komuniteteve të fiseve të tjera në shumë mënyra – me përjashtim të një gjëje – mungesës së burrave.

Fjala “umoja” në kisualisht do të thotë “unitet”, dhe është e qartë se kjo ide qëndron në zemër të këtij komuniteti. Umoja, e cila është shtëpia e grave të të gjitha moshave, u krijua në 1990 si një strehë e sigurt për gratë Samburu që ikin nga dhuna me bazë gjinore. Për të krijuar një zonë të sigurt për vajzat dhe gratë që kanë përjetuar dhunë dhe abuzim seksual, janë përjashtuar nga familjet e tyre ose që përpiqen të shmangin martesën e fëmijëve, burrave u ndalohet hyrja.

Me shtëpitë e afërta dhe jetesën kolektive si normë, ajo i ngjan komuniteteve të fiseve të tjera në shumë mënyra – me përjashtim të një gjëje – mungesës së burrave.

Fjala “umoja” në kisualisht do të thotë “unitet”, dhe është e qartë se kjo ide qëndron në zemër të këtij komuniteti. Umoja, e cila është shtëpia e grave të të gjitha moshave, u krijua në 1990 si një strehë e sigurt për gratë Samburu që ikin nga dhuna me bazë gjinore. Për të krijuar një zonë të sigurt për vajzat dhe gratë që kanë përjetuar dhunë dhe abuzim seksual, janë përjashtuar nga familjet e tyre ose që përpiqen të shmangin martesën e fëmijëve, burrave u ndalohet hyrja.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj