Muret janë krisur brenda dhe jashtë, godina e Kuvendit drejt rikontruksionit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tërmeti i 26 nëntorit nuk kurseu as godinat institucionale.

Përveç gjykatave që kanë pësuar dëme të shumta, godina e Doganës së Tiranës ka dalë jashtë funksionit, ndërsa dëmtime të shumta ka marrë edhe Kuvendi.

Godina mori disa krisje në fasadën e jashtme, por edhe brenda.

Jashtë godinës janë vendosur skelat dhe pritet shumë shpejtë të nisa puna për rikonstruksionin.

Kujtojmë këtu se tërmeti i 26 nëntorit ishte më i forti i 30 viteve të fundit dhe i katërti më i fuqishëm në botë për 2019-ën.

Si pasjë e lëkundjeve të forta humbën jetën 51 persona, ndërsa shumë godina kanë dalë të pabanueshme, duke detyruar mijëra njerëz të strehohen nëpër çadra dhe hotele.

Shpërndaje
Share.

Komento