Mbaron afati i dosjes për vrasjen e Katsifas, familja: Do ta çojmë në Strasburg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrasësit mbeten të pandëshkuar dhe dosja e Katsifas është gati të arkivohet në mungesë të provave, shkruan  gazeta greke Protothema. Bashkë me disa media të tjera, gazeta shkruan mbi 2-vjetorin e vrasjes së 35-vjeçarit fshatin Bularat të Gjirokastrës. Sipas avokatit të familjes, do të bëhet një ankesë në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut në Strasburg, kundër mbylljes së hetimit.

“Sot skadon gjithashtu afati dy-vjeçar i parashikuar nga ligji shqiptar për hetimin gjyqësor. Sidoqoftë, jo vetëm që ky proces nuk ka përfunduar me lëshimin e një raporti për vrasjen e Katsifa, por tani çështja rrezikon të përfundojë në arkivin e Prokurorisë”, shkruan media greke.

“Në thelb për 24 muaj,  vazhdon artikulli,Tirana po luan jo vetëm familjen e viktimës, por edhe Athinën, e cila ka kërkuar në mënyrë të përsëritur përfundimin e procesit dhe lëshimin e një gjetjeje për 35-vjeçarin e mërguar, i cili gjithashtu kishte shtetësinë greke”.

Sipas mediave greke, presioni politik mbizotëroi në hetimin gjyqësor nga autoritetet shqiptare, pas dorëheqjeve të vazhdueshme të prokurorëve që trajtuan çështjen.

Sipas informacioneve, shtatorin e kaluar, Kryeministri Kyriakos Mitsotakis i kishte kërkuar homologut të tij shqiptar – gjatë vizitës së tij në Athinë – përfundimin e shpejtë të procedurave dhe lëshimin e një deklarate zyrtare mbi të vërtetën e vrasjes së Katsifas. Në përpjekje për të justifikuar amullinë, Edi Rama ishte justifikuar me dorëheqjet e vazhdueshme të prokurorëve që kishin dosjen në duar.

Avokati i familjes Katsifas, z. Efthymios Navridis , deklaron në “Thema” se, nëse çështja përfundon në arkivat e drejtësisë shqiptare, do të ketë një ankesë në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut  (GJEDNJ). «Prokuroria shqiptare ka shteruar gjithë kohën dhe mundësia e ngrirjes së çështjes tani është e dukshme. Lëvizja tjetër do të jetë ankesa e familjes në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut”, thotë z. Navridis.

«Ne do të luftojmë deri në minutën e fundit për shfajësimin e djalit tonë, i cili u vra padrejtësisht dhe me dhunë. Fatkeqësisht, për dy vjet tani, ata po tallen me ne dhe duan të mbyllin çështjen” tha nëna e 35-vjeçarit Vasilia Katsifas.

Kostantios Katsifas, ditën e incidentit ishte i armatosur dhe qëlloi mbi oficerët e policisë dhe turmën, duke rrezikuar jetën e tyre. Ky version zyrtar, nuk pranohet nga mediat greke, megjithëse i riu paraqitet edhe në foto dhe video me armën tij.

Gazeta përsërit një pretendim të Vangjel Dules, kreut të PBDNJ, se kohët e fundit, të afërm, bashkëfshatarë dhe të njohur të Konstantinos Katsifas, u thirrën në Shërbimin Kundër Terrorizmit në qytetin e Fierit, në mënyrë që të paraqisnin informacione që mund të vërtetonin jo vetëm veprimin “ekstremist” të viktimës, por edhe se ai ishte anëtar ” “organizatë terroriste që synonte” çlirimin e Vorio Epirit “. Gazeta shkruan  se më shumë se 85 shtetas grekë, që janë përshkruar si “të rrezikshëm” për Shqipërinë, u ndalohet hyrja në vend.

GazetaReforma.com/

Shpërndaje
Share.

Komento