Marrëveshje mes dy vendeve! Lajm i mirë për shqiptarët që punojnë në Kroaci

0
113

Një lajm i mirë për shqiptarët!

Shqipëria dhe Kroacia përfunduan raundin e parë të negociatave për marrëveshjen e sigurimeve shoqërore.

Lajmi është bërë i ditur nga kryeministri Edi Rama, i cili shprehet se rreth 3 mijë shqiptarë që punojnë në këtë vend do të përfitojnë nga njohja e viteve të punës.

Gjithashtu Rama shton se pas përfundimit të procesit teknik do të ndiqen të gjitha procedurat për ratifikimin e kësaj marrëveshjeje.

Vlen të përmendim se Shqipëria dhe Italia kanë arritur me datë  27 korrik dakordësimin e marrëveshjes teknike për njohjen e pensioneve të shtetasve shqiptarë që jetojnë në Itali dhe të shtetasve italianë që jetojnë në Shqipëri.

Delegacionet e dy qeverive zhvilluan bisedimet përgjatë dy ditëve në Tiranë mbi projekt Marrëveshjen Kuadër për Sigurime Shoqërore dhe ranë dakord që t’ia paraqesin për miratim qeverive respektive.

Arritja e marrëveshjes teknike mes Shqipërisë dhe Italisë u komunikua në një konferencë të posaçme për shtyp nga Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj, dhe Ambasadori i Italisë në Tiranë, Fabrizio Bucci.

Ministrja Ibrahimaj e konsideroi arritjen e marrëveshjes si një ditë fitoreje për të gjithë shqiptarët që jetojnë dhe punojnë në Itali, pasi përmes saj do të mundësohet njohja e kontributeve të tyre për efekt të pensioneve të pleqërisë, përfitimet për sëmundjet dhe barrë lindjet, si dhe sigurimet për papunësinë.

 

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj