Lufta kundër pastrimit të parave dhe korrupsionit, kreu i SPAK paralajmëron hetime të rëndësishme

0
137

Këtë të premte kreu i SPAK, Arben Kraja ka paralajmëruar zhvillime të reja në lidhje me luftën kundër pastrimit të parave dhe korrupsionit. Kraja deklaroi se do të nisin hetime shumë të rëndësishme në lidhje me këtë fushë. Kreu i SPAK po zhvillon sot një takim me disa përfaqësues të Bashkimit Europian dhe institucioneve të Drejtësisë në vend.

“SPAK është tani e konsoliduar si strukturë dhe është në një fazë delikate që të kapërcejë problemet e fillimit dhe të japë produktin e nevojshëm. Situata është që të gjithë janë tepër intensivë dhe aktivë në ushtrimin e detyrës. Kemi shumë hetime të rëndësishme në vijim për pastrimin e parave, korrupsionin dhe tani është momenti të ecim përpara. Niveli që kemi arritur në bashkëpunim është rritur në mënyrë të vazhdueshme. Kemi 20 skuadra të përbashkëta hetimore që kryejnë hetime me vendet e BE-së”, tha Kraja.

Sipas tij “Vendi ynë ndodhet në një fazë shumë të rëndësishme që ka të bëjë me integrimin në BE. Edhe institucionet e zbatimit të ligjit kanë një rol shumë të rëndësishëm se jemi në një stad pak më të lartë. Do kërkohet edhe produkt, jo thjeshtë të kemi institucione. Duke përfshirë edhe situatën e kriminalitetit që ndodhet në Shqipëri që kërkon një reagim të fuqishëm të zbatimit të ligjit”.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj