Lejoji që nxënësit të futeshin në shkollë një ditë pas tërmetit, shkarkohet drejtoresha e Sami Frashërit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drejtoresha e gjimnazit “Sami Frashëri”, Teuta Dobi, është shkarkuar ditën e djeshme nga detyra.

Ajo lejoi nxënësit që të futeshin në shkollë për të zhvilluar një provim të gjermanishtes, vetëm një ditë pas tërmetit.

Shkolla “Sami Frashëri” ishte një nga të dëmtuarat prej tërmetit të 26 nëntorit.

Për këtë arsye godinës iu vu shiriti. Dëmet më të mëdha u regjistruan në katin e tretë të godinës, ku ka rënë edhe tavani.

Derisa të rikonstruktohet, godina, mësimi do të zhvillohet në gjimanzin “Sinan Tafaj”.

Si pasjë e tërmetit të  nëntorit humbën jetën 51 persona, ndërsa qindar të tjerë mbetën të plagosur.

Gjithashtu u dëmtuan shumë godina, midis të cilave shkolla dhe institucione.

Shpërndaje
Share.

Komento