Greqia drejt karantinës, mbyllje në Selanik, Larisa dhe Rodopi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Greqia drejt mbylljes së pjesshme në qytetet e mëdha. Komiteti i Ekspertëve propozoi sot ndalimin e trafikut nga ora 21.30 deri në 5 të mëngjesit jashtë prefekturave “portokalli”, pezullimin e aktiviteteve sportive dhe ndalimi i trafikut nga ora 9:30, mbyllje e lokale dhe restoranteve pas orës 21.30.

Në sfondin e më shumë se 17,000 rasteve të koronavirusit në tetor dhe 1,547 rasteve të djeshme, Komiteti i Ekspertëve u takua të enjten vonë në mesditë. për të ripropozuar masa horizontale dhe lokale për qeverinë,bazuar në imazhin për përhapjen e epidemisë që po merr formë.
Në këtë kontekst, shkencëtarët diskutuan dhe ranë dakord të propozojnë dy masa horizontale, dmth në të gjithë vendin dhe pavarësisht nga vlerësimi i rrezikut i zonave. Këto janë përdorimi i detyrueshëm i maskës në të gjithë vendin dhe në të gjitha zonat, brenda dhe jashtë dhe pezullimi i të gjitha aktiviteteve  sportive të ekipeve amatore.

Raportohet se ata ranë gjithashtu dakord të propozonin tre masa specifike në zonat “portokalli”, dmth atyre që janë karakterizuar nga mbikëqyrje e rritur epidemiologjike, në mënyrë që të përpiqen, nëse pranohen, të ulin në mënyrë drastike qarkullimin pothuajse të pakontrolluar të koronavirusit. Kështu, sugjerimi përfshin mbylljen e restoranteve dhe vendeve të tjera me interes shëndetësor në orën 21:00, bllokimin e natës, dmth ndalimin e trafikut nga ora 21.30 deri në 5 të mëngjesit dhe gjithashtu gjatë të njëjtave orë ndalimin e trafikut jashtë kufijtë e njësisë rajonale.

Tetori po provon të jetë një muaj shumë i vështirë nga ana epidemiologjike, me zhvillimet që janë të shpejta dhe dramatike. Rastet e koronavirusit në vend janë dyfishuar në tetor: në 18,475 raste të regjistruara nga shkurti i kaluar deri në shtator, 17,035 raste të tjera u shtuan vetëm këtë muaj.

Gjatë së njëjtës periudhë, u regjistruan 224 vdekje, dmth rreth 1/3 e njerëzve që përfunduan gjatë gjithë periudhës së epidemisë në Greqi. Në totali, 615 njerëz kanë vdekur nga infeksioni Covid-19.
Njoftohet seë vendosur mbyllje nga ora 6 e mëngjesit të Premten Selanik, Larisa dhe Rodopi

Informacioni mbi masat e reja në Selanik, Rodopi, Larisa u dha të enjten pasdite nga Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile, Nikos Hardalias .

Siç njoftoi ai zyrtarisht,   Selaniku, Larisa dhe Rodopi po lëvizin në nivelin “e kuq” të 4 alarmit të shtuar për shkak të ngarkesës epidemiologjike që vërehet.

/GazetaReforma.com/

Shpërndaje
Share.

Komento