Ekskluzive, Instituti kaotik pa vija të bardha në rrugë, qytetarët rrezikojnë jetën (Pamjet)

0
1521

Qarku i Tiranës përtej fasadave ka shumë problematika me të cilat bashkëjetojnë çdo ditë banorët.

Në zonën e quajtur “Ura e Institutit” në një kryqëzim kompleks mungojnë vijat e bardha për të kaluar këmbësorët, gjë që e shndërron atë në një vend më potencial të lartë për të ndodhur aksidentet.

Tek Ura e Institutit ndodhen 4 stacione urbanësh në anë të ndryshme të saj, përkatësisht dy të Kamzës, një i Babrrusë dhe një i Paskuqanit, gjë që e bën zonën më komplekse dhe kaotike.

Theksojmë faktin se rruga e Babrrusë shërben si “portë” hyrëse për në rrugën e Arbrit. Gjithashtu në këtë kryqëzim kaotik përveç faktit se mungojnë vijat e bardha, gjithashtu nuk ka as mbikalim, dhe as semaforë.

Ashtu sikurse duket edhe nga pamjet e siguruara nga “Gazeta Reforma” qytetarët kalojnë nga njëra anë e rrugës në tjetrën të frikësuar dhe shpesh herë duke ia mbathur vrapit.

Kujtojmë që më herët ky kryqëzim është përgjakur nga aksidente të shumta, ku këmbësorët janë bërë “kurban” i papërgjegjësisë së instituciove përkatëse.

Vijat e bardha janë një prej sinjalistikave bazike të një rruge, dhe shërbejnë si një mburojë për qytetarin në momentin që kalon rrugën.

Për kryebashkiakun Veliaj mesa duket është me e rëndësishme çështja e “luftës” me kreun e Federatës Shqiptare të Futbollit, Armand Dukën, sesa të merret me probleme konkrete të qytetarëve.

PËRGJIGJU

Ju lutem shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj